Păstrarea vinului la temperatura potrivită
În mod ideal, vinurile trebuie păstrate la o temperatură cuprinsă între 6 °C și 18 °C. Dacă doriți să depozitați împreună vinuri roșii și vinuri albe, alegeți o temperatură între 12 și 14 °C. Această temperatură este adecvată pentru vinuri albe și vinuri roșii. Vinurile roșii trebuie scoase și deschise cu cel puțin 2 ore înainte de a fi băute, pentru ca vinul să primească oxigen și să-și dezvolte aroma.
Dacă temperatura de depozitare este prea ridicată (peste 22 °C), vinurile se maturează prea repede, astfel încât aromele nu se pot dezvolta în continuare. În schimb, dacă temperatura de depozitare este prea scăzută (sub 5 °C), vinul nu se poate matura în mod optim.
Vinul se dilată la căldură și se contractă la frig – fluctuațiile de temperatură înseamnă stres pentru vin și duce la întreruperea procesului de maturare. De aceea este foarte important să se asigure o temperatură aproape fără fluctuații.
Cu dulapurile de vin Miele cu 2 sau 3 zone de control al temperaturii vinului, puteți stoca cu ușurință mai multe tipuri de vin în același timp.
Acest lucru este posibil datorită panoului izolator fix, care împarte interiorul în 2 sau 3 zone cu temperaturi diferite.