CautareDescoperă locaţiile
Suport pentru

Răcire și congelare

Răcire și congelare

Păstrarea corectă a vinului

Păstrarea vinului la temperatura potrivită

În mod ideal, vinurile trebuie păstrate la o temperatură cuprinsă între 6 °C și 18 °C. Dacă doriți să depozitați împreună vinuri roșii și vinuri albe, alegeți o temperatură între 12 și 14 °C. Această temperatură este adecvată pentru vinuri albe și vinuri roșii. Vinurile roșii trebuie scoase și deschise cu cel puțin 2 ore înainte de a fi băute, pentru ca vinul să primească oxigen și să-și dezvolte aroma.

Dacă temperatura de depozitare este prea ridicată (peste 22 °C), vinurile se maturează prea repede, astfel încât aromele nu se pot dezvolta în continuare. În schimb, dacă temperatura de depozitare este prea scăzută (sub 5 °C), vinul nu se poate matura în mod optim.

Vinul se dilată la căldură și se contractă la frig – fluctuațiile de temperatură înseamnă stres pentru vin și duce la întreruperea procesului de maturare. De aceea este foarte important să se asigure o temperatură aproape fără fluctuații.

Cu dulapurile de vin Miele cu 2 sau 3 zone de control al temperaturii vinului, puteți stoca cu ușurință mai multe tipuri de vin în același timp.

Acest lucru este posibil datorită panoului izolator fix, care împarte interiorul în 2 sau 3 zone cu temperaturi diferite.

Depozitarea vinului cu o calitate ridicată a aerului

Filtrele Active AirClean din unitatatea dvs. pentru păstrarea vinurilor asigură o calitate ridicată a aerului prin reținerea mirosurilor neplăcute.

Filtrarea aerului prin filtrul Active AirClean asigură că aerul rămâne fără praf și fără miros.
În acest fel, vinul dvs. este, de asemenea, protejat împotriva oricărui posibil transfer de mirosuri, deoarece mirosurile pot fi transferate către vin prin dopurile din plută.

Păstrarea vinului la umiditate optimă

Un mediu cu nivel ridicat de umiditate este necesar pentru depozitarea sticlelor de vin cu dop de plută, pentru ca dopul din plută naturală să fie păstrat umed din exterior. În cazul unei umidități prea scăzute a aerului, dopul se usucă din exterior și nu mai poate închide etanș sticla. Dacă pătrunde oxigen în sticlă, vinul se deteriorează iremediabil.

Pentru ca dopul din plută naturală din sticlele de vin să fie umezit din interior, este avantajoasă o depozitare orizontală a sticlelor de vin, astfel încât dopul din plută naturală să rămână etanș chiar și în timpul unei perioade mai lungi de depozitare.

Depozitarea vinului cu vibrații reduse

Vibrațiile și mișcările pot afecta procesul de maturare a vinului, fapt care, la rândul său, poate afecta gustul vinului.

Compresorul cu vibrații amortizate din răcitorul dvs. de vinuri permite depozitarea delicată a sticlelor de vin.

Pentru a asigura depozitarea corespunzătoare a sticlelor de vin rămase în aparat chiar și atunci când scoateți sticle de vin din acesta, sticlele de vin din același sortiment, pe cât posibil, trebuie să fie așezate pe același raft din lemn, una lângă alta. În plus, trebuie evitate mișcările suplimentare ale sticlelor de vin.

Protejează vinul de razele UV

Lumina ultravioletă are un efect negativ asupra termenului de valabilitate al vinului. Vinul se învechește prematur. În plus, pot exista reacții chimice și modificări ale gustului vinului.

Ușa din sticlă de siguranță rezistentă la UV vă protejează vinul de razele UV dăunătoare.

În plus, utilizarea LED-urilor în iluminatul interior previne afectarea vinului de încălzire sau de lumina UV.

Găsire instrucţiuni de utilizare

Găsire instrucţiuni de utilizare

Aici veți găsi instrucțiunile de utilizare pentru aparatele Miele
Descoperă manualul
Rezervă un technician

Rezervă un technician

Suntem bucuroși să vă preluăm rezervarea de reparații online sau telefonic
Planifică o vizită
Contactează-ne

Contactează-ne

Vizitați pagina noastră de contact pentru a descoperi diferitele moduri în care puteți lua legătura cu noi
Contactează-ne