CautareDescoperă locaţiile
Suport pentruEspressoare

Zațul de cafea foarte umed/cafeaua prea slabă

Zațul de cafea este foarte umed și cafeaua este prea slabă.

Filtrul unității de preparare este ușor colmatat.

Curățați manual unitatea de preparare a espressorului 1 dată pe săptămână.

Procedați astfel:

  • Decuplați espressorul de la rețeaua electrică.

  • Deschideți ușa de pe partea dreaptă a espressorului.

  • Apăsați butonul și rotiți mânerul la stânga | Unitate de preparare | Espressor de cafea de sine stătător
  • Apăsați butonul din partea de jos a mânerului unității de preparare (1) și țineți apăsat butonul.

  • Când faceți acest lucru, rotiți mânerul la stânga (2).

  • Scoateți cu grijă unitatea de preparare din espressor.

  • Nu schimbați poziția mânerului pe unitatea de preparare după ce ați scos unitatea de preparare.

    Este posibil să nu mai puteți pune la loc unitatea de preparare.

  • Spălați manual unitatea de preparare sub jet de apă caldă fără detergent. Piesele mobile ale unității de preparare sunt unse. Agenții de curățare deteriorează unitatea de preparare.

  • Frecare sită | Unitate de preparare | Espressor de sine stătător
  • Frecați zațul de cafea de pe site (vedeți săgețile).

  • Uscați pâlnia, pentru a preveni aderarea cafelei măcinate la următoarea preparare a băuturilor.

  • Introduceți tableta de curățare | Unitate de preparare | Espressor de sine stătător
  • Introduceți tableta de curățare pe sus în unitatea de preparare (conform săgeții).

  • Glisați unitatea de preparare cu tableta drept în espressor.

  • Apăsați butonul și rotiți mânerul la dreapta | Unitate de preparare | Espressor de sine stătător
  • Apăsați și mențineți apăsat butonul din partea de jos a mânerului unității de preparare (1).

  • Rotiți mânerul spre dreapta (2).

  • Închideți ușa aparatului.

  • Curățați unitatea de preparare cu o tabletă de curățare pentru degresare cu programul de întreținere Degresarea unității de preparare sau Curățarea unității de preparare.

Cantitatea de cafea măcinată introdusă este prea mică.

Setați cantitatea de măcinare la nivelul mediu sau resetați cantitatea de măcinare la setările din fabrică.

Setați cantitatea de măcinare în meniul Băuturi -> editați -> schimbați băutura -> parametri băuturi -> cantitate de măcinare.

Gradul de râșnire setat este prea grosier.

Modificați întotdeauna gradul de râșnire cu diferență de doar o treaptă.

În caz contrar, râșnița ar putea fi deteriorată.

După ce ați reglat gradul de râșnire cu o treaptă, măcinați mai întâi boabele de cafea. Apoi reglați din nou gradul de râșnire cu o treaptă.

Reglați manual, treptat, gradul de râșnire la nivel mediu:

  • Deschideți ușa de pe partea dreaptă a espressorului.

  • Setare | Grad de râșnire | Espressor de sine stătător
  • Glisați reglorul gradului de măcinare cu maximum o treaptă spre stânga (pentru o măcinare mai fină) sau spre dreapta (pentru o măcinare mai grosieră).

  • Închideți ușa aparatului.

  • Preparați o băutură de cafea.

Apoi puteți regla din nou gradul de râșnire.

Jgheabul cafelei măcinate dintre mașina de măcinat și unitatea de preparare este blocat.

Curățați jgheabul de cafea măcinată și sertarul pentru cafea măcinată 1 dată pe lună.

Pentru a curăța jgheabul, procedați după cum urmează:

  • Deschideți ușa de pe partea dreaptă a espressorului.

  • Poziționare capac | Jgheab de cafea măcinată | Espressor Dispozitiv de sine stătător
  • Rotiţi mânerul (săgeată) spre stânga pentru a scoate sertarul pentru cafea măcinată.

  • Spălaţi sertarul de cafea măcinată în maşina de spălat vase sau manual, folosind apă caldă și puțin detergent lichid de vase.

  • Uscați rezervorul de cafea măcinată.

  • Îndepărtați resturile de cafea măcinată din jgheabul de cafea măcinată cu o lavetă moale și uscată.

  • Așezați la loc sertarul de cafea măcinată.

  • Rotiţi mânerul spre dreapta pentru a închide jgheabul de cafea măcinată.

  • Închideți ușa aparatului.

Pentru a îndepărta temeinic resturile de cafea măcinată, puteți folosi un aspirator pentru a înlătura resturile de cafea din recipientul de boabe de cafea și din jgheabul de cafea măcinată.

Râșnița este udă.

Vă rugăm să contactați Serviciul Clienți Miele.

Canalul râșniței este înfundat.

Pentru a vă asigura că resturile de pulbere sunt îndepărtate complet din canalul râșniței, aspirați jgheabul de cafea măcinată 1 dată pe an folosind dispozitivul de aspirare (dacă este cazul, inclus în livrare).

Dispozitiv de aspirare | Espressor de sine stătător

Pentru a curăța jgheabul, procedați după cum urmează:

  • Deschideți ușa de pe partea dreaptă a espressorului.

  • Îndepărtați recipientul de cafea măcinată.

  • Aspirare | Jgheab de cafea măcinată | Espressor de sine stătător
  • Introduceți dispozitivul de aspirare furnizat.

  • Utilizați tubul de aspirație al unui aspirator pentru a aspira jgheabul de cafea măcinată.

  • Îndepărtați dispozitivul auxiliar de aspirare.

  • Așezați la loc sertarul de cafea măcinată.

  • Închideți ușa espressorului.

Dacă eroarea persistă, contactați-ne sau rezervați o programare pentru reparații direct online.

Pentru o curățare temeinică și delicată a aparatului dumneavoastră de cafea complet automat, vă recomandăm produsele Miele, care au grijă și de aparatul dumneavoastră.

Mijloace suplimentare

Redare video
Redare video
Găsire instrucţiuni de utilizare

Găsire instrucţiuni de utilizare

Aici veți găsi instrucțiunile de utilizare pentru aparatele Miele
Descoperă manualul
Rezervă un technician

Rezervă un technician

Suntem bucuroși să vă preluăm rezervarea de reparații online sau telefonic
Planifică o vizită
Contactează-ne

Contactează-ne

Vizitați pagina noastră de contact pentru a descoperi diferitele moduri în care puteți lua legătura cu noi
Contactează-ne