Pentru a evalua dacă rezultatul coacerii este inegal, pregătiți următoarea rețetă de test ca referință:
Chec
Ingrediente
200 g margarină vegetală
200 g zahăr tos
1 pachețel de zahăr vanilat
3 ouă, clasa greutății M
500 g făină de grâu, (tip 405)
125 ml lapte integral (3,5 % conținut de grăsime)
1 pachețel praf de copt
1 g sare
Formă de copt: formă de cozonac, 28–30 cm lungime, fără tablă de staniu.
sau
Întindeți aluatul de tort uniform pe o tavă de copt Miele.
Bateți margarina până devine pufoasă, adăugați treptat zahăr tos, zahăr vanilat și ouă.
Făina amestecată cu praful de copt, alternativ cu laptele.
Turnați aluatul în forma de cozonac unsă sau neteziți-l pe tava de copt.
Așezați forma de copt paralelă cu ușa incintei cuptorului în incinta cuptorului pe grătarul de coacere și prăjire.
Setare Ventilator:
Forma de cozonac: 160 °C Ventilator plus, fără preîncălzire, dezactivați încălzirea rapidă, nivelul 2 de jos, 65–75 minute în funcție de rumenirea dorită.
Tavă de copt: 160 °C Ventilator plus, Fără preîncălzire, dezactivați încălzirea rapidă, nivelul 2 din partea de jos, 30–35 minute în funcție de rumenirea dorită.
Setare încălzire superioară-inferioară:
Formă de cozonac: 160 °C încălzire superioară-inferioară, fără preîncălzire, dezactivați încălzirea rapidă, nivelul 2 de jos, 65–75 minute în funcție de rumenirea dorită.
Tavă de copt: 160 °C încălzire superioară-inferioară, Fără preîncălzire, dezactivați încălzirea rapidă, nivelul 2 din partea de jos, 30–35 minute în funcție de rumenirea dorită.